• darkblurbg
  • darkblurbg
  • darkblurbg
  • darkblurbg

Kraamzorg, persoonlijk en vertrouwd

Ben je op zoek naar een kraamverzorgende die haar vak verstaat, flexibel, persoonlijk is en zorg op maat levert? Kies dan voor YouSeeBaby!

De kraamverzorgende is een professional met veel kennis van zaken en ervaring met het jonge moederschap en het omgaan met baby’s. De kraamweek met een kraamverzorgende is typisch Nederlands. Dat komt omdat wij vinden dat de kraamvrouw een hele week lang door de kraamverzorgende verzorgd, begeleidt, voorgelicht, geholpen en vertroeteld moet worden, en terecht!

Tijdens de thuisbevallig is de kraamverzorgende aanwezig als de praktische, professionele assistent van de verloskundige. De verloskundige beslist wanneer de kraamzorg ingezet wordt.

Ze zet alles klaar, ondersteunt de vrouw tijdens het ontsluiten en persen en verricht hand- en spandiensten. Tijdens de eerste belangrijke uren is zij degene die ervoor zorgt dat moeder en kind ongestoord de eerste subtiele contacten kunnen leggen. Ze geeft instructies en informatie. En ze begeleidt de jonge ouders de eerste acht dagen, alles onder supervisie van de verloskundige.

Bij een ziekenhuisbevalling is één telefoontje voldoende om de kraamzorg in te zetten zodra je thuis komt.

De kraamtijd is een tijd vol nieuwe ervaringen. Je maakt kennis met de baby, herstelt van de bevalling en je staat samen met jouw gezin volop in de belangstelling.

In de eerste week na de geboorte-de kraamweek- komt de kraamverzorgende voor en met jou, de baby en de overige gezinsleden verzorgen. De kraamverzorgende draagt veel van haar kennis, ervaring over aan jou en je partner. Je krijgt informatie over het eigen herstel, de aanpassingen die de komst van de baby vragen en allerlei praktische informatie en handige tips.

De taken van de kraamverzorgende zijn o.a. signaleren, observeren, zelfvertrouwen van de kraamvrouw genereren. Kraamzorg en verloskundige zorg werken intensief samen en vullen elkaar aan in het zo voorspoedig mogelijk verlopen van het kraambed.

Wij zijn ons er van bewust dat wij gast zijn in jouw huis en hebben de flexibiliteit om ons aan te passen aan de gang van zaken omtrent jouw wensen.

De verzorging van moeder en kind, inclusief de borst- en/of kunstvoeding krijgen de meeste aandacht tijdens deze eerste, zo belangrijke week. Daarnaast natuurlijk aandacht voor de overige gezinsleden en de licht huishoudelijke werkzaamheden. Tot het takenpakket behoort geen achterstallig werk of grote schoonmaakklussen.

Kraamzorg wordt vergoed vanuit het basispakket van de ziektekostenverzekering. Daarnaast is er een wettelijk vastgestelde eigen bijdrage van € 4,80 per uur (2023).
Er zijn verzekeringen die deze eigen bijdrage vergoeden. Ben je aanvullend verzekerd dan is de kans groot dat je deze eigen bijdrage geheel of gedeeltelijk vergoed krijgt. Check voor jouw persoonlijke situatie de polisvoorwaarden van de verzekeraar.

N.B.: er zijn geen extra kosten verbonden aan het inhuren van een zelfstandig werkende kraamverzorgende. Deze zijn gelijk aan die van ieder kraambureau. 

 

Voor vragen, informatie en/of beschikbaarheid controleren kun je gebruik maken van deze link.

Bij het invullen van dit formulier is de inschrijving niet definitief. Wij zullen eerst kijken of er beschikbaarheid is voor kraamzorg rondom jouw kraamweek. Wij nemen contact met je op om je op de hoogte te stellen van de beschikbaarheid, waarna wij alle details zullen doornemen. 

Uren worden geleverd volgens het Lip* Protocol. Na inschrijving ben je gegarandeerd van het aantal uren zoals tijdens het intakegesprek met je is besproken. Elke klant is uniek, iedere situatie weer anders. Daarom stemt YouSeeBaby de zorg en dienstverlening zoveel mogelijk af op uw behoeften. Werkgebied: Den Helder en omstreken.

*Het Landelijk Indicatieprotocol Kraamzorg heeft als doel de vraag van de cliënt in kaart brengen en zorg inzetten die aansluit bij de situatie van de cliënt. In veel situaties zal het basispakket LIP passende zorg bieden en in de situaties waarin het nodig is kan kraamzorg, op indicatie van de verloskundige, op maat geboden worden.